12 Mart 2010 Cuma

Hastalara şifa kaynağı oldu - Alaşehir


Kenan Evren Parkı üzerindeki yeraltı sularından şifa arayan vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor.

Birçok vatandaş bu kaplıca sularından şifa bulduklarını belirtirken, belediye başkanı Kadir Daş da aynı suyu borularla Olimpik Yüzme Havuzu bünyesinde bulunan 2 ayrı odadaki havuzlara taşıdıklarını söylüyor. Konu ile ilgili gazetemize bir açıklama yapan başkan Daş "Bu suyun şifa kaynağı olduğu uzman raporlarıyla sabit. Ama su yeraltından çıktıktan sonra güneş ışığı görmeden kullanılmalı. Bu yüzden kapalı devre ile suyu havuzlara taşıdık." dedi.

EVET!.. BU SU ŞİFALI

Kenan Evren Parkı yanında Evrenli Köyü yolu üzerindeki derenin içinde kendiliğinden akan suyun, şifalı olduğunu Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş da doğruladı. Bu sudan şifa bulduğunu belirten vatandaşların doğru söylediğini dile getiren başkan Daş "Biz bu suyu daha önce uzmanlara incelettik ve bu suyun büyük bir şifa kaynağı olduğuna dair elimizde rapor var. Ama vatandaşlarımızın bilmediği bir şey daha var. Biz bu suyun bir bölümünü kapalı sistemle Olimpik Yüzme Havuzu bünyesinde bulunan 2 ayrı havuza taşıdık. Halkımız bu hijyenik havuzlardan yararlansa daha iyi olur." dedi.


SUYUN GÜNEŞ IŞIĞI GÖRMEMESİ LAZIM

Bu konuda uzmanların tavsiyeleri ile ilgili olarak da bir açıklama yapan belediye başkanı Kadir Daş "Bu kaplıca suyundan gerektiği biçimde şifa bulabilmek için, su yer altından çıktıktan sonra güneş yüzü görmemesi lazım. Bundan hareketle biz o suyu borularla Olimpik Yüzme Havuzu bünyesinde bulunan 2 ayrı özel odada bulunan havuzlara taşıdık. Vatandaşlarımız bu havuzları kullansınlar. Havuzlar hijyenik bir ortamda şifa vermek için vatandaşlarımızı bekliyor." şeklinde konuştu.

ŞİFA BULDUĞUNU SÖYLÜYOR

Selahattin Gökçe isimli Alaşehirli vatandaş "Askerde ayaklarımda kaşıntı başladı. 3 yıl boyunca kullanmadığım ilaç kalmadı. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine belirli aralıkla buraya gelerek suyun içinde ayaklarımı belirli sürelerle tutmaya başladım. Kısa sürede şifa buldum. Çok şükür kaşıntı falan kalmadı." şeklinde konuşarak, İstanbul´dan dahi insanların buraya gelerek şifa aradığını da söyledi.

O DA ŞİFA BULMAYA GELDİ

Şeker hastalığı nedeniyle ayaklarında yaralar çıkan Ali Öztürk adındaki Alaşehirli bir esnaf da bu suda şifa arayanlardan.

Arkadaşlarının tavsiyesi üzerine buraya geldiğini dile getiren Öztürk "Allah´ın izniyle herkes gibi bu suyun bana da şifa için vesile olacağına inanıyorum." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder