12 Mart 2010 Cuma

Bülent Arınç Alaşehir'de





Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, geldiği Alaşehir'de bir dizi incelemelerde bulunarak temel atma ve açılış törenlerine katıldı.


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, geldiği Alaşehir’de bir dizi incelemelerde bulunarak temel atma ve açılış törenlerine katıldı. Arınç’a Alaşehir gezisinde AK Parti Manisa Milletvekilleri İsmail Bilen ile Mehmet Çerçi ve Manisa Valisi Celalettin Güvenç eşlik etti.
Alaşehir programına ayrıca, İl Genel Meclis Başkanı Dursun Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, AK Parti İl Başkanı Abdürrahim Arslan, daire müdürleri ve AK Partili teşkilat yöneticileri de katıldı. Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan’da program boyunca Arınç’ın yanından ayrılmadı.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Alaşehir’de bir dizi ziyaretler yaparak, açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Dün geldiği Alaşehir’de, önce Uluderbent beldesine giden ve burada belediye başkanı Muzaffer Teke’yi makamında ziyaret ederek beldenin sorunları hakkında brifing alan Arınç, daha sonra 12 derslikli Uluderbent İlköğretim Okulu’nun açılışını yaptı.Arınç’a AK Parti Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerçi ile İsmail Bilen ve Manisa Valisi Celalettin Güvenç de eşlik etti.



EN BÜYÜK PAY MİLLİ EĞİTİME AYRILDI
Uluderbent İlköğretim Okulu’nun açılışında Konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bütçeden en büyük pay’ın eğitime ayrıldığını belirterek “ 60 – 70 kişilik sınıflar artık yok. Eğitim alanında devrim niteliğinde gelişmeler yaşandı.Okullara bilgisayar laboratuarları kuruldu.İlk defa AK Parti hükümetleri zamanında ders kitapları ücretsiz olarak dağıtıldı.Genç bir nüfusa sahibiz.Bu nedenle eğitime önem veriyor ve nitelikli gençler yetiştirmek istiyoruz” dedi.
Konuşmasında Uluderbent beldesi ve çevre köylerinin kadastro sorunun olduğunu bildiğini ve vatandaşların şahsi tapularını olabilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağı söyleyen Arınç “ Biz halkımıza değer veriyor ve sorunlarını ciddiye alıyoruz.Bundan dolayıdır ki, bu hükümet, Beldes ve Köydes projeleri ile köy ve beldelere Cumhuriyet tarihinde olmadığı kadar yatırım yaptı ve hizmet götürdü.Bu projeler kapsamında Manisa’nın il, ilçe, belde ve köylerinin sadece su sorununu halletmek için milyarlarca para harcandı” şeklinde konuştu.



ARINÇ: BİZ HALKIMIZIN HİZMETKARIYIZ
Konuşmasının devamında halkın hizmetkarı olduklarını dile getiren Arınç, şunları söyledi:
“Biz milletimizden başka güç tanımıyoruz. Bu millet kendisi gibi olanlara sahip çıkıyor ve destek veriyor.Bu ülke 27 Mayısları gördü.12 Eylül ve 28 Şubat gibi müdahaleleri yaşadı.Ama her defasında sonuçta milletin istediği oldu.Millet iradesinin önünde kimse daramaz.Bu hükümet Cumhuriyet tarihinin en uzun ömürlü hükümeti oldu.Çükü bu hükümet milletiyle el ele vererek her ne yaptıysa milleti için yaptı.”

BÖLGE HASTANESİNİN TEMELİNİ ATTI
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 200 yataklı Alaşehir Bölge Hastanesi’nin temel atma törenine de katıldı. Arınç burada yaptığı konuşmasında da önemli mesajlar verdi.
30 yıldır siyaset yaptığını ve çizgisini hep koruduğunu ve milletle iç içe yaşadığını belirten Arınç konuşmasında şunları söyledi:
“Biz Diyarbakır da her ne konuşuyorsak, neleri söylüyorsak Alaşehir’ de de aynı şeyleri konuşuyor ve söylüyoruz. Biz CHP’li Kılıçdaroğlu gibi değiliz.Kılıçdaroğlu Batman’da konuşurken’genel af’tan yana olduğunu söylüyor.Genel af ne demek?Genel af deyince Öcalan’ı bunun dışında tutamazsınız.Demokratik açılımı bahane ederek bizi hainlikle suçlayanların, devletin üniter yapısının bozulacağını dile getirenlerin bu çelişkili tavırlarını sizlerin gerektiği gibi değerlendireceğini biliyorum.Biz milletimizi çok seviyoruz.Allah bizi sizden, sizi bizden ayırmasın”
KURŞUNLU HAN’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son olarak restorasyon çalışmaları devam eden Kurşunlu Han’ı gezerek incelemelerde bulundu.
Burada Vakıflar İzmir 2.Bölge Müdürü Muzaffer Ataseven ve Belediye Başkanı Kadir Daş ile ayak üstü bir süre görüşen Arınç, Kurşunlu Han’ın restorasyon işinin bu ay içinde ihalesinin yapılacağı müjdesini de verdi.
Buradan kendisi onuruna verilen öğle yemeğine katılan Arınç, daha sonra kara yolu ile Ankara’ya gitmek üzere Alaşehir’den ayrıldı.

KÖYLÜLER YOLUNU KESTİ

Uluderbentten Alaşehir’e giderken Girelli köylülerinin yolun zerinde toplanarak kendisini beklediğini gören Arınç, burada durarak köylülerin dertlerini dinledi.
Girelli köylülerinin okul isteğini yerinde bulan Arınç, bu konuda gereğinin yapılacağını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder